Krista is al tien jaar niet meer ongesteld. Wel heeft ze vier jaar geleden nog eenmaal een bloeding gehad. Tot vijf jaar geleden had ze opvliegers.

Ze heeft veel last van haar rug en haar spieren. De klachten zitten dan hier en dan daar. Het wisselt om de paar dagen. De klachten verbeteren door warmte en door bewegen, maar op gang komen doet even extra pijn. De rugpijn straalt uit naar het dijbeen.

Verder heeft ze nog een paar kleine klachten maar over het algemeen voelt ze zich verder goed.

Op de vraag hoe de overgang voor haar was zegt ze dat het een zware periode was. Ze was erg down, met name het overlijden van haar vader was erg moeilijk (hierbij is ze bijna in tranen). Het begin van de overgang en zijn overlijden vielen bijna samen. Haar moeder was acht jaar daarvoor al overleden.

Verder valt op dat ze dol is op rauwkost, zout, vis en fruit, dat ze neigt naar verstopping, dat ze niet goed tegen de zon kan, dat ze kloven in de hielen heeft en erg bezorgd is over het wel en wee van haar dochter.

Krista krijgt Natrum muriaticum MK. Na het middel wordt ze al snel minder somber. Ook de stoelgang gaat makkelijker. De droogte van haar ogen en vagina (niet genoemd in het eerste consult) zijn verbeterd. De spierpijn is echter niet veranderd. Met name de eerste twee weken was er een duidelijke vooruitgang, daarna is het gelijk gebleven.

Vier weken na de eerste dosis herhaalt ze het middel.

Op het volgende consult, na twee maanden, blijkt dat de spierpijn en gewrichtsklachten een periode weg zijn geweest en nu net weer wat terugkomen, maar niet zo erg. De droogte in de ogen en vagina lijkt ook weer iets terug te komen, net zoals de kloven in de hielen. Ze herhaalt het middel weer.

Viereneenhalf jaar later gaat het nog steeds goed met haar. Af en toe neemt ze het geneesmiddel in, inmiddels wel in een hogere potentie. Na de MK en 10MK gebruikt ze nu de Natrum muriaticum 50 MK. Incidenteel komt ze op consult. De spier- en gewrichtsklachten zijn al langere tijd over.