Een voor een komen een aantal acute situaties aan de orde die prima homeopathisch behandeld kunnen worden en vaak door u zelf. Homeopathie werkt in acute situaties snel en goed. Dit is in het algemeen niet zo bekend. Maar juist dan is de werkzaamheid van homeopathische middelen zeer duidelijk merkbaar! En hebt u er eenmaal ervaring mee dan wilt u het niet meer missen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.

Indicaties

Valpartij  met gekneusd gevoel, blauwe plekken, nabloedingen:

Dosering: Arnica 200k direct 3 tot 4 maal in het uur 1 korrel, daarna elk uur 1 korrel en daarna  3 maal daags 1 korrel.

Voor uitgebreidere informatie klik hier

Schaafwonden, geïnfecteerde wonden, lelijke littekens, lichte tandvleesontstekingen

Dosering: Calendulazalf (bij geïnfecteerde wonden beter Calendula tinctuur) eenmalig of meerdere keren aanbrengen. Eventueel in combinatie met Hypericum: Hypercaltinctuur. Littekens: elke dag 1 maal insmeren gedurende een halfjaar tot 1 jaar.

Voor uitgebreidere informatie klik hier.

Reisziekte

Dosering: Cocculus 200k, Nicotiana tabacum 200k, Petroleum 200k 1 korrel paar uur voor de reis, tweede korrel bij begin van de reis, eventueel alk halfuur herhalen.

Voor uitgebreidere informatie klik hier.

Zonnebrand

Dosering: Cantharis 200k, Arsenicum album 200k. Hier geldt dat de 200K een goede potentie is. 3 keer een korrel met een uur ertussen als de klachten meevallen, is het erger dan 3 keer om het half uur of om het kwartier innemen. Is er dan effect maar worden de klachten na verloop van tijd weer erger, dan kan er opnieuw ingenomen worden.

Voor uitgebreidere informatie klik hier.

Insectenbeten

Dosering: Ledum 200k, Apis mellifica 200k (de bij), Urtica urens 200k (brandnetel), Arnica montana 200k. Hier geldt dat de 200K een goede potentie is. 3 keer een korrel met een uur ertussen als de klachten meevallen, is het erger dan 3 keer om het half uur of om het kwartier innemen. Is er dan effect maar worden de klachten na verloop van tijd weer erger, dan kan er opnieuw ingenomen worden.

Voor uitgebreidere informatie klik hier.