Liesbeth Ellinger
Liesbeth EllingerHomeopathisch dierenarts
Elke nieuwe patiënt betekent een nieuwe uitdaging, en dat maakt de homeopathische praktijk zo boeiend!

“Al vanaf mijn vierde jaar wilde ik dierenarts worden. Tijdens mijn studie diergeneeskunde besefte ik dat we al veel dingen weten over ziekten maar dat er vaak maar weinig mogelijkheden zijn om dieren (en mensen) echt te genezen. Homeopathie bleek dé oplossing voor dit probleem: zieke dieren waar geen behandeling voor leek te zijn, knapten op na homeopathische middelen, vaak veel sneller dan de eigenaar voor mogelijk hield.”

Introductie

Ik heb me volledig gespecialiseerd in de homeopathische behandeling van zieke dieren. Mijn patiënten hebben vaak een aandoening, waarvan gezegd wordt dat het ongeneeslijk is. Het is bijzonder om te zien hoeveel van deze dieren toch gewoon beter worden.
Er zijn ook patiënten met onbegrepen klachten. Dat hoeft geen probleem te zijn, bij een homeopathische behandeling wordt gekeken naar het totale symptoombeeld, dus vaak zijn er dan toch genoeg aanknopingspunten om goed te kunnen behandelen.
Elke nieuwe patiënt betekent een nieuwe uitdaging, en dat maakt de homeopathische praktijk zo boeiend!

Ik behandel alle soorten dieren, de nadruk blijkt in de praktijk te liggen op honden, katten en paarden.
Voor veehouders heb ik cursussen gegeven hoe ze zelf homeopathie kunnen toepassen op hun eigen bedrijf. Inmiddels hebben ruim 400 veehouders deze cursus gevolgd. Een aantal van hen heeft geen of nauwelijks nog antibiotica nodig voor de behandeling van hun zieke dieren, ze lossen het nu op met homeopathie! Zo kunnen we een bijdrage leveren aan het terugdringen van antibioticumgebruik in de landbouw.
We hebben alle ervaringen van de veehouders verzameld en op basis hiervan hebben we een aantal wetenschappelijke onderzoeken opgezet (zie elders op de website). Het blijkt dat dit een zeer effectieve methode van onderzoek is, we krijgen erg goede en significante uitslagen! Daarmee leveren we een bijdrage aan de erkenning van de homeopathie als volwaardige geneeswijze.

Thuis hebben we honden, katten en paarden. Toen de kinderen klein waren, waren er ook nog konijnen, cavia’s, parkieten en geitjes. Onze vier kinderen zijn al het huis uit, dus het wordt geleidelijk rustiger met het gezin en komt er meer tijd vrij voor de praktijk.
Mijn echtgenoot Michel de Sonnaville werkt ook op Centaurea als homeopathisch arts. U begrijpt dat er bij ons thuis heel veel over homeopathie gesproken wordt! Dat is voor ons allebei erg leerzaam maar het heeft de kinderen wel eens de uitspraak ontlokt: “Is teveel praten over je werk eigenlijk ook overwerk?”

Van 2005 tot 2011 was ik President van de IAVH, de internationale associatie van homeopathische dierenartsen. Hierdoor was ik regelmatig in het buitenland en had en heb ik nog steeds veel contacten met buitenlandse collegae. Dat is vaak leuk en leerzaam omdat ze elders vaak andere oplossingen hebben voor problemen dan wij hier in Nederland.”

Bereikbaarheid

055-3574340 assistente: tussen 8.30-12.00 uur voor afspraken, informatie en acute situaties.
055-3574347 rechtstreeks
055-3574341 fax
Email: l.ellinger@centaurea.nl

Acute situaties buiten spreekuur: telefoonnummer 06-53940002, tijdens vakantie hoort u via de assistente of het antwoordapparaat wie mij waarneemt
Telefonisch spreekuur: maandag t/m donderdag tussen 9.15-10.30 uur op 055-3574347.
Consulten op werkdagen van 9.00-17.00 uur, op maandagavond consulten van 20.00-22.00 uur.

Lid NVKH

Lid NVKH (nummer 02-0899)

KvK nummer: 08222788

Behandeling paarden van buiten omgeving Apeldoorn bij:

Veterinaire Paardencentrum Kootwijkerbroek

Harskamperweg 22a

3774 JP Kootwijkerbroek

Telefoonnummer: 0342-441290

www.veterinair-paardencentrum.nl

Paardenkliniek de Veluwe

Sprengenweg 4a

8181 NN Heerde

Telefoonnummer: 0578-697117

www.paardenkliniekdeveluwe.nl

Afspraken voor paarden kunnen gemaakt worden via de assistente van Centaurea, telefoonnummer 055-3574340.