Michel de Sonnaville
Michel de SonnavilleHomeopathisch arts
Ik zocht als het ware naar een combinatie van geneeskunde, psychologie, sociologie en theologie. Toen kwam ik de homeopathie tegen. De puzzelstukjes vielen op hun plaats!

“Tijdens mijn artsenopleiding wist ik dat ik op zoek was naar een geneeswijze die werkelijk geneest. Het ging me niet alleen om de klacht van dat moment maar om gezond worden, gezond zijn en gezond in het leven staan.

Ik zocht als het ware naar een combinatie van geneeskunde, psychologie, sociologie en theologie. Toen kwam ik de homeopathie tegen. De puzzelstukjes vielen op hun plaats!

Nu ik meer ervaring heb, vanaf 1984 werk ik als homeopathisch arts, ben ik nog enthousiaster dan toen: het is ongelooflijk wat de mogelijkheden zijn van de klassieke homeopathie! Bij allerlei ziekten kan een homeopathische behandeling verbetering of genezing brengen.

Zo behandel ik veel mensen met problemen als menstruatieklachten, allerlei soorten hoofdpijn, buikpijn, slaapproblemen, rusteloosheid of stemmingsstoornissen zoals depressie. En ook mensen met ernstige chronische ziekten, zoals reuma, darmontstekingen, astma of  psychische klachten.

Ook behandel ik met veel plezier baby’s en grotere kinderen, met bijvoorbeeld slaapproblemen, of kinderen met keel, neus en oorproblemen. Juist bij kinderen is een goede gezondheid van groot belang: het kan hun hele levensperspectief positief veranderen!

Wat mij verder interesseert is de acute problematiek, zoals acute benauwdheid, diarree, borstontsteking bij vrouwen die borstvoeding geven en blaasontsteking. Het is niet te geloven hoe snel en hoe effectief zieken met homeopathische middelen behandeld kunnen worden.

In tegenstelling tot veel van mijn collega’s werk ik uitsluitend met de klassiek homeopathische middelen: elke keer ben ik zelf ook weer verbaasd over de effectiviteit hiervan! Ik weet me hierin gesteund door een lange traditie van homeopathische artsen die in een tijd voor de moderne geneeskunde ongelooflijk goede resultaten behaalden! Daarom bestudeer ik met veel plezier juist hun werk. Ik leer nog steeds bij van hun aanpak.

Naast de homeopathische behandeling komt ook preventie, dat wil zeggen het voorkómen van ziekten en het bevorderen van gezondheid, aan bod. Leefstijl kan een belangrijk onderdeel van het consult zijn. Adviezen over voeding, vasten, bewegen, voldoende in de zon zijn et cetera zijn vaak belangrijk. Ook is begeleiding en coaching een belangrijk en leuk deel van mijn vak.
Geregeld publiceer ik mijn ervaringen, reageer ik op krantenartikelen en geef ik lessen en lezingen.
Ik heb een fantastisch vak!”

Bereikbaarheid

055-3574340 assistente: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur voor afspraken, informatie en acute situaties.
055-3574343 rechtstreeks
06-50973397 mobiel

E-mail: m.desonnaville@centaurea.nl.
Acute situaties buiten werktijden: telefoonnummer 06-50973397.
Telefonisch spreekuur: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 11.00 tot 12.00 uur op 055-3574343.
Consulten op werkdagen maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Lid AVIG

AGB-code: 84023016
AGB-code praktijk: 84053105
lid AVIG: nr. 881
lid NVKH: nr. 02.0721
KvK-nummer: 08222788