Artsen Reviews

Peter van Hoeve,

Jos Nieuwendijk,

Michel de Sonnaville

Graag laten wij u hier een aantal reviews zien van onze cliënten.
Wilt u zelf een review schrijven? Stuur dan een email naar info@centaurea.nl met het onderwerp “review”.

Jeuk

Het op NPO 3 uitgezonden programma JEUK mag dan wel een leuke komedie zijn als je van dat soort humor houdt, maar als je last hebt van jeuk is jeuk in het geheel niet leuk.
Een jaar of 5 geleden kreeg ik in de winter twee plekjes op mijn schouderbladen die erg jeukten. Ik kon er net niet bij om te krabben. Volgens mijn vrouw waren het rode plekken met kleine blaasjes die bij krabben (met een hulpstuk) kapot gingen en met de korstjes het jeuken continueerden.
In het voorjaar verdwenen ze geleidelijk. Het leek erop dat zonlicht op de blote rug daar behulpzaam bij was. Gaat vanzelf dus over, dacht ik. In de volgende winter werden de plekken groter en het gevoel irritanter. Maar: gaat vanzelf weer over, dacht ik.
Als je in gezelschap bent, wordt krabben lastiger en de jeuk erger, omdat je er niets aan kunt doen. Hooguit een beetje schuren tegen de leuning.

Toen de periode waarin het geheel weg leek te zijn steeds korter werd, ging in naar de (nieuwe, de oude ging met pensioen) huisarts die samen met mij plaatjes op de computer ging zoeken naar waar het op leek. Hij schreef een penicillinekuur voor. Na twee dagen dacht ik: ja, het helpt! Maar al tijdens de kuur kwam het terug. Na enkele weken weer naar de huisarts, een andere, want het was een groepspraktijk geworden. Deze keek niet naar mij, maar naar mijn dossier en zei: ik zie het al, u moet een andere penicilline hebben. Toen ik zei dat ik daar niet veel voor voelde, zei hij: “het is uw jeuk! Dus u moet het zelf weten”. (Jeuk schijnt niet een aandoening te zijn, waar je dood aan gaat.) Vanaf de eerste dag van de nieuwe kuur verspreidde de roodheid en de blaasjes zich over mijn hele rug, schouders en borst, zodat ik het zelf ook eindelijk eens zag. Toen heb ik de kuur maar niet afgemaakt.
Op een nacht droomde ik dat Peter van Hoeve (die ik kende en die ver bij mij vandaan woont) mij van de jeuk afhielp. Het voelde heerlijk in de droom. Maar toen ik wakker werd, bleek ook deze droom een droom. Een paar weken later droomde ik dat echter weer. Toen dacht: kom ik stuur hem een mailtje over deze droom.
Nu, een aantal maanden later (en midwinter) zijn de jeuk (en de rode vlekken met de blaasjes) verdwenen. Al een tijdje. Dankzij Peter en de homeopathie. Dankzij de gesprekken en het zoeken naar een passend middel. Soms kan een droom je dus een weg wijzen. Dat wist ik uit ervaring eigenlijk al, maar gelukkig geeft een droom je een tweede kans.

L.S.

Fibromyalgie

Ik ben weer verliefd, verliefd op het leven!
Na 6 jaar geplaagd te zijn door symptomen ten gevolge van fibromyalgie en artrose (veel pijn, stijfheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen), gaat het nu echt een stuk beter met me! Ik gebruik nagenoeg geen medicijnen meer en durf het leven weer aan!
Ik mag rustig zeggen dat ik dit te danken heb aan de homeopatische behandeling van dhr. Peter van Hoeve.
Okee, het was best even zoeken en ik ben er nog niet, maar ik ben er zo blij mee!

Dinie Vaags-van Dijk.

Lupus

Nadat bij mij in 2014 lupus werd gediagnosticeerd ging ik de reguliere zorg in. De lupus uitte zich bij mij via de huid en ik had rode vurige plekken over mijn hele lichaam die erg jeukte. Tussen de bezoeken aan de dermatologen in Apeldoorn en Nijmegen in kwam ik, halverwege 2015, bij Peter van Hoeve terecht. Ik koos hiervoor omdat de reguliere zalven en medicijnen niet hielpen.

Wat een verademing! Na alle onderliggende trauma’s aangepakt te hebben met homeopatische tabletten, wat vakkundig uitgetest werd, ben ik nu al maanden klachtenvrij. Ik voel me een heel ander mens. De integriteit van Peter maakt dat je je veilig en gehoord voelt.

K.H.v.B

Fietstrauma, bont en blauw

Bij een Bike, Beer en BBQ feestje (start Giro) kwam ik in gesprek met Peter van Hoeve. Een jaar daarvoor was ik met de fiets namelijk aangereden en ben achterover op mijn onderrug gevallen. Heb daar een flink trauma aan de onder rug en inwendig aan de achterkant van mijn bekken aan overgehouden. Dat gaf mij constant het schrijnende gevoel van binnen. Daar de reguliere geneeskunde niets meer voor mij kon betekenen want het moet zijn tijd hebben om te genezen. Dus ik vertel dit hele verhaal aan Peter zonder dat ik ook maar wist dat hij Homeopathisch arts was/is. Op het moment dat ik mijn verhaal doe zie ik aan Peter dat bij hem alle radertjes aan werk zijn. Dus verteld Peter mij dat hij Homeopathisch arts is en dat er  in de homeopathie wel iets is wat mij eventueel kan helpen bij het genezing proces. Nou daar voelde ik wel wat voor, ook omdat ik wel open sta voor homeopathie. En ik onderbewust toch wel geloof in de alternatieve genees wijze. Want zoals het toen ging was ook niet leuk. Dus schrijft Peter het medicijn Symphytum voor. Na ongeveer veertien dagen weinig tot geen verbetering vernomen. In overleg met Peter, hij is toen naar een zwaarder medicijn over gegaan. Kreeg toen het medicijn Kalium Phosphoricum en dit middel heeft zeker meegeholpen aan het genezing proces. Want na een dag of vijf begon het schrijnende gevoel te verminderen. Wat inhield dat ik van actief zitten ook zo af en toe naar passief zitten kon gaan. Lekker hangen op de bank dus. Ook kon ik ook weer verder met mijn hobby op de  racefiets. Heb in juni ook meegedaan aan een fiets challence om de Stelvio te beklimmen op de fiets. Het is mij ook uiteindelijk ook gelukt. Dit is mede mogelijk geworden door de homeopathische medicijnen en mijn dank ook aan Homeopathisch arts Peter van Hoeve.

René Veenman.

Gordelroos

Eind augustus 2017 sloeg bij mij de gordelroos ongenadig toe. Mijn frustratie, boosheid, verdriet en verschrikkelijke pijn melde ik op facebook.  Direct reageerde een van mijn vrienden met een persoonlijk berichtje dat Peter van Hoeve haar moeder zo heel erg goed geholpen had met haar gordelroos. Een afspraak was snel gemaakt.

Het heeft even geduurd voor Peter HET middel mocht vinden. Tot die tijd moesten er eerst veel andere dingen in mijn leven worden opgeruimd (ook heel blij mee). Blij en dankbaar ben ik voor de bereikbaarheid en aandacht van Peter. Zeker in het begin had ik dat heel hard nodig.

Peter dank voor alles en als er weer wat is weet ik je te vinden.

LdVL

‘Stress’ op maag en darmen

Ik ben Stefan, ben 15 jaar oud en ik zit in het 3de jaar van het VWO. Begin december ben ik bij de homeopathische arts, dokter Nieuwendijk, geweest, omdat ik een aantal maanden last had van mijn darmen en maag. Ik moest meerdere keren per dag naar het toilet en ’s ochtends was ik misselijk en moest ik overgeven.  Ik kon ook niets eten. Twee keer ben ik naar de huisarts geweest. Zij zeiden dat het waarschijnlijk stress was en dat heet vanzelf over zou gaan, maar het ging niet over. Daarom ben met mij moeder naar de homeopathische arts gegaan. Mijn moeder had al ervaring met homeopathie, ik had dat zelf nog niet.  Toen ik naar de homeopathische arts ging kreeg ik een medicijn (lycopodium clavatum 200K), waardoor ik mij eerst minder goed voelde, maar na een week voelde ik mij beter en ging het ook met de misselijkheid beter. Toch na twee weken kwamen de klachten terug. Toen is de dosering van het medicijn aangepast. Sindsdien voel ik mij erg goed en ik hoef niet meer terug naar de arts te komen. Daarom vind ik de homeopathie goed.

Dichtzittend oor na vliegreis

Een paar jaar geleden kwam ik bij Michel de Sonnaville terecht met een dichtzittend oor. Na een vliegreis was mijn oor dicht gaan zitten en niet meer open gegaan. Mijn reguliere arts kon mij niet helpen. Na wat zoeken naar het juiste middel is het Michel gelukt om mijn oor weer open te krijgen. Ook daarna heb ik hem regelmatig bezocht met andere klachten zoals hoofdpijn en last van mijn knie. Hij nam altijd de tijd om  goed naar mij te luisteren en zo het juiste middel te vinden. Dankzij  Michel de Sonnaville en de homeopathie weet ik Inmiddels zelf wat ik moet doen bij bepaalde klachten.

G.L.

Weer in balans

Na een aantal moeilijke jaren in mijn privé leven kreeg ik de tip om een homeopathische arts op te gaan zoeken, Michel.

Ik was altijd vrij kritisch tegenover gesprekstherapie ed., maar ben uiteindelijk wel gegaan. Hier ben ik achteraf heel blij mee.

De manier waarop de homeopathie naar de mens kijkt, in zijn geheel, vindt ik helemaal geweldig. Lichamelijke klachten, psychologische benadering tot in de vroegste kindheid en vervolgens aanvullend een behandeling met een homeopathisch geneesmiddel heeft mij weer in balans gebracht. Ik volg nu zelf een opleiding kruidengeneeskunde, waarin naast de werkwijze van de verschillende kruiden ook de vroegste ontstaansgeschiedenis van kruidenkennis en homeopathie wordt toegelicht. Erg interessant en zeker de moeite om je daarin te verdiepen.

S.S.