Jolanda is een struise taaldocente.
Ze is 51 jaar oud. Ze stelt hoge eisen aan zichzelf en ze is een enorme ‘pleaser’. Zij heeft al jaren, sinds haar 43e, 2 soms 3 dagen per week migraine aanvallen. Hierdoor verzuimt ze te veel op haar werk. Het lesgeven is echt leuk, maar de taakuren vindt ze verschrikkelijk. Ze gebruikt anti migraine tabletten, die de migraine iets verzachten maar het aantal en de heftigheid van de aanvallen worden er niet minder door. Ze is aangesproken op haar verzuim maar daarnaast heeft ze de feedback gekregen dat ze veel beter lesgeeft én veel meer uitstraalt dan ze zich bewust is.
Ze voelt zich onzeker wat heel veel te maken heeft met haar jeugd en eisende ouders die nooit rekening met haar hebben kunnen of willen houden, zelfs niet toen ze ernstig ziek is geworden en een zware behandeling heeft ondergaan. Haar ouders hebben met haar gebroken, toen ze wél haar grenzen aangaf. De migraine is begonnen na haar ziekte. Ook haar scheiding, burn-out en problemen met haar zoon hebben hierbij een rol gespeeld.
Ze is een zachte vrouw, die moeilijk voor zichzelf opkomt en graag in harmonie leeft met haar omgeving. Naast haar baan heeft ze een creatieve hobby opgepakt wat haar nu veel ontspanning en eigenwaarde geeft. Vroeger heeft ze ook veel creatieve dingen gedaan, net als haar moeder. Moeder heeft altijd alle creaties van patiënte ‘verbeterd’, wat geen goed heeft gedaan aan haar zelfvertrouwen.
Vrijwel meteen na de inname van het homeopathische middel zijn de migraine aanvallen weggebleven. Tijdens de eerste twee weken na de inname heeft ze nog een paar keer het gevoel dat de migraine weer opkomt. Die aanvallen zetten niet door. Ze heeft ‘besloten’ dat het niet meer gaat gebeuren. En wonder boven wonder: bij en rond het overlijden van haar moeder, twee maanden na het begin van de homeopathische behandeling, heeft Jolanda geen migraine gehad. (NB.: Tot op het laatst wilt moeder haar niet bij haar ziekbed zien, en op de rouwkaart wordt ze niet genoemd). Nadien heeft ze toch nog een paar keer een lichte aanval gehad, bij het over haar grens gaan met goed willen doen voor de ander.
Met de NEI kijken we nog verder waarom ze zo hard complimentjes nodig heeft zodat ze hier minder of niet meer afhankelijk van is.
Geef een reactie