Ginny heeft sinds de dood van de andere hond in huis, een half jaar geleden, hevige jeukklachten over het gehele lijf. Ze krabt tot bloedens toe, dag en nacht, voornamelijk de oren. De jeuk is een maand na de dood van de andere hond begonnen. De dood van de andere hond viel ongeveer samen met het vertrek van de dochter des huizes waar Ginny een sterke band mee had.

De eerste reactie op deze gebeurtenissen was dat de hond zich terug trok, niet meer wilde spelen en bang werd voor allerlei dingen. Ginny snauwt nu andere honden af terwijl ze er vroeger mee speelde. Tevens heeft ze een soort snurk/hyperventilatieaanvallen en lijkt dan te stikken. Ze moet dan tot rust gebracht worden. Dit verschijnsel heeft ze altijd gehad.

De hond is eerder door de reguliere dierenarts behandeld met prednison en antidepressiva zonder succes. Tevens is ze gesteriliseerd vanwege terugkerende koortsklachten met een verdenking op een pyometra ( dat is een met pus gevulde baarmoeder). Deze bleek echter niet te bestaan, de eierstokken waren wel ontstoken. De koortsklachten zijn gebleven na de operatie evenals de jeukklachten.


Observatie: de haren op de neus staan overeind. De hond trilt over gehele lijf maar op de achterhand het meest. Ze is bang om geaaid te worden, ze krimpt ineen. Dit alles begon na de dood van de andere hond.


Ze drinkt heel veel en gulzig. Dat is ook al begonnen na de dood van de andere hond. De eetlust is goed.

Ze reageert op stemmingen in huis. Als eigenaresse depressief is komt ze troosten. Na de dood van de andere hond zocht ze zelf ook troost. Bij bezoek reageert ze vooral op de dochter als ze met het kleinkind komt.

Als pup heeft ze eerst op twee andere adressen gewoond. Daar is ze erg verwend. Ze kwam een beetje dominant bij deze eigenaresse maar dat kwam goed na een puppycursus. Verder is ze nooit ziek geweest.

Vanwege de duidelijke oorzaak is Ignatia MK gegeven.


Na een week komt de eigenaresse weer langs. De jeuk is over en de hond begint weer een prachtige vacht te krijgen!