Dus blijf in beweging.

Een mens is een gewoontedier. U zult ongetwijfeld in deze situatie al binnen uw huis een bepaalde dag structuur hebben ontwikkeld. Ik raad aan om daar ook sport aan toe te voegen. Het is bekend dat een ieder per dag minimaal een half uur matig intensief moet bewegen om gezond te blijven.

Onze spieren, botten en hersenen hebben belasting (uitdaging) nodig om niet achteruit te gaan. Vanuit ons centrum Centaurea een aantal tips om dit in de Covid-19 periode met succes en plezier te realiseren.

Allereerst helpt het om uw ochtend routine vast te houden, zowel mentaal als fysiek zorgt het ervoor dat u écht klaar bent voor de dag.

Daarna kunt u  bijvoorbeeld meedoen met ‘Nederland beweegt’ of u zoekt rustig op YouTube een filmpje dat u aanspreekt. Zoals gratis pilates van Erica van Stralen, standing exercises for older adults, hormoon-yoga van Sylvia Mullaart, Yinyoga (een echte uitdaging om te ontspannen juist voor jonge gestreste mensen), yoga-tv  of stoelyoga voor ouderen.

Ook dit is weer ontdekken, goed onthouden dat u dit voor uw welzijn en plezier doet en zo al doende leert in de digitale wereld.

U kunt dan uw laptop via een HDMI-kabel aansluiten op de tv en u heeft een virtuele privétrainer. Als u dan daarna nog afspreekt met een vriend/vriendin om via FaceTime, Skype of Google Hangouts even samen koffie te drinken, begint de dag goed!

Op een ander deel van de dag  kunt u conditietraining op de trap doen.(niet mijn favoriet)

Ook het brein heeft graag wat te doen, doe bijvoorbeeld eens mee aan een pub-quiz of vul een puzzel in.

En tenslotte; ga elke dag even naar buiten (en behoud de 1,5 meter afstand). Al is het maar met een jas aan op het balkon, in deze mooie lente.

We wensen u een goede gezondheid en vooral veel lichtpuntjes!

Erna Herberts

Haptonomisch werkend fysiotherapeute