Marja Vlinder is 32 jaar oud als ze bij mij komt. Ze heeft moeite met de acceptatie van de achteruitgang van haar man na een herseninfarct een aantal jaar geleden. Hij  is veranderd en snapt dingen pas later en is trager. Ze wordt dan boos en voelt zich onrustig. Ze vindt zichzelf open, positief ingesteld en ze lacht veel. Soms te veel als iets gevoelig ligt, even een geintje eroverheen.

Als ze verdrietig is, huilt ze in stilte. Huilen lucht haar wel op. De laatste jaren is er veel verdriet in haar leven.

Ze is dol op chocolade en ze heeft een hekel aan vis. Ze sport graag maar is daar nu vaak te moe voor. Ze heeft het eerder te warm dan te koud.

Op grond van deze gegevens krijgt ze Natrium muriaticum 200K, één keer per week. Na 14 dagen voelt ze zich wat rustiger ten opzichte van haar man en de boze buien zijn minder vaak aanwezig. Na vier weken heeft ze geen boze buien meer. Na twee maanden is ze veel relaxter en minder opvliegend naar haar man. Weer twee maanden later merkt ze ook meer humor naar haar kinderen. Ze accepteert meer dat hij er niet bij  kan zijn, bijvoorbeeld op feestjes. Er is veel meer balans en ze gebruikt geen Natrium muriaticum meer.

Na het overlijden van haar partner, nadat hij zes maanden toenemend achteruit ging en in een verpleeghuis moest worden opgenomen, wordt ze weer onrustig. Ze neemt Natrium muriaticum opnieuw in en ze wordt er rustiger van. Na vier maanden is ze weer gestopt met de Natrium muriaticum en blijft ze zich goed voelen.