Ben, 15 jaar, heeft koorts, hoest heftig en heeft pijn in zijn gewrichten. Hij is al een half jaar voortdurend verkouden en heel moe. De afgelopen jaren heeft hij drie keer per jaar een antibioticumkuur gehad wegens bijholteontstekingen. Twee maanden geleden kreeg hij antibiotica wegens oorontsteking en ook nu heeft hij antibiotica.

Hij heeft sinds twee jaar irritatie met zwelling bij de aanhechting van de kniepees op de scheenbenen (ziekte van Osgood Schlatter).

Voor de keuze van het homeopathisch medicijn zijn de terugkerende infecties en de botproblemen belangrijk en verder zijn groot verantwoordelijkheidsgevoel voor het welzijn van familieleden en het feit dat hij absoluut niet tegen zijn verlies kan.

Enkele dagen nadat hij Aurum-muriaticum-natronatum LM6 één keer per dag één korrel begon te slikken verbeterde zijn algehele lichamelijke conditie en was hij ook emotioneel/mentaal stabieler. De pijnlijke irritatie en zwelling bij de kniepees verdwijnt geleidelijk en blijft weg. Nu, na anderhalf jaar, neemt hij als hij de vermoeidheid voelt terugkomen (om de twee à drie maanden) een korrel Aurum-muriaticum-natronatum 10MK, waarna zijn klacht weer snel verdwijnt.