Al jaren is bekend, dat Storm last heeft van heupdysplasie ( H.D.). Jaren geleden is dat al op de röntgenfoto aangetoond en hij liep al wat langer stijf maar nu er sinds een half jaar een pup in huis is, heeft hij zich teveel uitgesloofd. Al twee maanden komt hij moeizaam vooruit, hij sleept met zijn achterpoten en zelfs een rustig drafje zit er niet meer in.


Op consult gaat hij snel liggen, staan doet duidelijk pijn. Het is een erg grote hond en vooral zijn enorme kop valt op. Bij de vraag over zijn eetlust merkt de eigenaar lachend op dat daar niets mis mee is, laatst heeft hij nog een emmer rauwe aardappels opgegeten! Daarna had hij wel even diarree maar verder had hij er geen last van. Hij is vriendelijk tegen de pup maar kan er door de pijn niet meer goed mee spelen.

Hij krijgt Calcium carbonicum 30K. De volgende dag belt de eigenaar enigszins in paniek op: Storm rent door het huis! Zou hij daar wel tegen kunnen?


Als een dier zoiets doet na een homeopathisch geneesmiddel kan dat meestal geen kwaad: de pijn is niet onderdrukt, het dier voelt zich beter en daardoor gaat hij vanzelf meer doen. Het is wonderlijk om te zien hoe snel dieren op homeopathische middelen kunnen reageren! Blijkbaar hebben ze het niet “tussen de oren” en hebben ze niet de overtuiging dat ze ongeneeslijk ziek zijn. Daarom kunnen ze misschien ook sneller genezen?