“Samen op zoek naar de balans in de driehoek denken, doen en voelen”

In ons dagelijks leven doen we vooral een beroep op ons denken en doen. Stilstaan bij wat we voelen is voor velen vreemd geworden. Door middel van haptonomische oefeningen en aanrakingen help ik je je gevoelens weer te (h)erkennen zodat je daar op een bij jou passende wijze mee om leert gaan. Hierdoor kom je letterlijk beter in je vel te zitten en beweeg je makkelijker door het leven. Ik ben een echte teamplayer en ga graag samen met jou op zoek naar de balans die bij jou past, eventueel in samenwerking met andere professionals binnen of buiten Centaurea.

 

Een mens maakt voortdurend keuzes. Vaak op basis van wat wij menen dat onze omgeving van ons verwacht of wenselijk acht.

Als je opnieuw je eigen lichaam leert voelen en respecteren, komt dat je persoonlijk functioneren en welbevinden ten goede. Je kunt keuzes maken die overeenkomen met wie je bent en wat je (aan-)kunt. Dit is goed voor de kwaliteit van je eigen leven, en dat van je omgeving.

Met fysiotherapie zijn veel lichamelijke klachten op te lossen of te verminderen. Is de oorzaak van de klachten echter ook te vinden in problemen met betrekking tot stress, het niet in balans zijn en niet goed in je vel zitten, dan geeft de combinatie van fysiotherapie en haptonomie beter resultaat.

Door middel van haptonomische aanrakingen en oefeningen ga je ervaren wat bij jou past in plaats van wat je moet. Je ervaart je lichaam weer als één geheel waardoor je keuzes ​kunt maken die goed bij je passen. Blokkades verdwijnen, waardoor je ook makkelijker door het leven beweegt.

Zelf ben ik ook een kwetsbaar mens. Van daaruit ga ik binnenmijn haptonomische behandelingen samen met jou op zoek naar de balans in de driehoek denken, doen en voelen. Ik heb goede resultaten bij klachten die mede het gevolg zijn van spanning zoals:

  • Langdurige nek- of rugklachten
  • Migraine
  • Hyperventilatie
  • Prikkelbare Darm Syndroom
  • Fybromyalgie
  • Rouwverwerking
  • Angst, onrust en slaapproblemen.

Daarnaast heb ik veel affiniteit met multi pathologie en geriatrie. Ik werk vol enthousiasme met een combinatie van haptonomie, fysiotherapie, coaching, mindfulness en therapieën zoals dansante fysiotherapie.

Bereikbaarheid

Wil je een afspraak maken of een vraag stellen? Ik ben telefonisch en per mail bereikbaar.
info@ernaherberts.nl
​06 – 30 18 46 38 

Voor meer informatie kan je tevens mijn website bezoeken: www.ernaherberts.nl

 

                                        Vertel me iets en het waait door me heen

                                        Laat het me zien en ik weet het morgen nog

                                        Laat het me voelen en ik weet het heel mijn leven

 

                                        Lao Tse