Een man met dikkedarmkanker


Meneer Jansen is 58 jaar. Hij komt af en toe  langs om voor diverse klachten een homeopathisch advies te krijgen.

Nu komt hij echter met het verhaal dat bij hem kanker vlak bij de anus is geconstateerd. Eerst zal de tumor geopereerd worden en daarna zal de tumor bestraald worden. Hij heeft ook last van verkoudheden. Vermoeidheid is voor hem een groot probleem. Plassen geeft hem ook de nodige moeilijkheden.

Vanwege de komende bestralingen krijgt hij  X-ray 200K ter vermindering van stralingsbijwerkingen. Verder Arnica 200K en Calendula 200K voor een vlotte genezing na de operatie. Voor de kanker krijgt hij Lycopodium 200K en Carcinosinum 200K.

De operatie doorstaat hij zonder veel problemen. Tijdens de operatie zijn er helaas uitzaaiingen gevonden. Het advies van de specialist is om chemotherapie te ondergaan. Zelf voelt hij daar niets voor.

Een half jaar later komt hij terug en zegt de chemotherapie niet genomen te hebben. Hij voelt zich goed, hij heeft wel last van het litteken in de buik. Hiervoor  wordt hij driemaal met een bioresonantie- ontstoringsprogramma behandeld. De  klacht verdwijnt. Een paar maanden later wordt in het bloed een lichte stijging van de waarden voor de kanker gevonden. Bij inwendig onderzoek van de darm wordt niets gevonden. Alles ziet er rustig en mooi uit.

Hoe het verder loopt zal de tijd leren. Uit dit verhaal blijkt dat homeopathie naast de reguliere behandeling zinvol is om bijwerkingen te verminderen en de algehele conditie te verbeteren.