Mariët Broné,  bioloog, coach en dierentolk

Hond Joris: “Ik heb een vleugtig leven”. Dierentolk Mariët: “Vleugtig? Wat betekent dat?”. Joris: “vreugdevol en vluchtig, ik heb een vreugdevol leven en wil je tegen mijn mensen zeggen dat ze iets minder hard gaan werken, ze zijn nu  te vluchtig voor zichzelf en voor mij…”. Dit is een gesprek met Joris op verzoek van zijn ‘eigenaren’, ze herkenden dit en hebben de boodschap van Joris ter harte genomen. De man des huizes bleek ook nog piloot te zijn. Na kennismaking met dit concrete voorbeeld uit mijn praktijk stel ik mij graag voor.

Ik ben Mariët Broné, 45 jaar, geboren in Hilversum, eigenaar van: Vraag het je dier! en mede oprichter van B-TWIN Coaching voor bedrijven. Naast het coachen en tolken ben ik docent van het vak ‘Energetische Bewustwording’ aan het veterinair natuurgeneeskundig instituut de Silverlinde. Sinds kort werk ik ook vanuit Centaurea. Ik sta met beiden biologen benen op de grond en weet dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik praat met en luister naar dieren en de natuur, mijn hele leven al. En vele anderen met mij. Het verschil met de vele anderen is, dat ik hiervan mijn beroep heb gemaakt. Vanaf 2005 begeleid ik mens en dier zichzelf te begeleiden op hun levenspad. Biologie is de leer van het leven. Ik leer mensen en dieren elkaar te begrijpen,  hun ‘overleven’ los te laten en hun leven ‘echt’ te leven.  Leiding nemen over je leven. Echt wél Zijn, zijn wie je bent als onderdeel van het geheel.

Persoonlijke ervaring Mariët & Milou. Ik begeleid jou (en/of je dier) in het (leren) jezelf te zijn en je leven te leven in liefdevol contact met anderen. Dieren staan dichtbij ons en zijn Hond Mariethierin prachtige leermeesters. Mijn labrador Milou is in 2002 geboren toen ik bewust ontdekte dat ik kon communiceren met dieren. Zij heeft mij diep in mijn hart geraakt toen zij vorig jaar de aarde verliet…
Ze vertelde: “Mariët luister nu écht goed naar je hart, wat jij wilt en ga op eigen benen”. Ik kon haar boodschap als waarheid diep in mijn ziel en hart voelen en heb haar tip ter harte genomen. Dit was vorig jaar februari en inmiddels ben ik gescheiden, met werk en privé verhuisd en mede oprichter van B-TWIN Coaching.

Je kunt bij ons terecht voor:

  • Antwoorden van je dier door diercommunicatie. Weten of je dier gelukkig is met zijn leven. Wat je kunt doen voor je dier bij probleemsituaties of lastige beslissingen zoals bijzonder gedrag van je dier als de dierenarts  of gedragstherapeut niets meer kan doen, onverklaarbaar gedrag of gevoel over je dier, plassen van katten buiten de bak, spanningen in huis,  etc. Zingevingsvraagstukken.
  • Coaching van jezelf, privé of in je werk (met of zonder je dieren). Begeleiding bij moeilijke situaties of beslissingen in je werk, je relatie of als je meer geluk wilt ervaren in je leven. Weten wat je wilt in je werk, bij loopbaan en re-integratievraagstukken, terugkomen na een burn-out of voorkomen van ziekteverzuim.
  • Energetische behandeling van je dier of jezelf.
  • Begeleidingstraject voor jou en je dier. Bijvoorbeeld jullie band versterken, meer in je eigen kracht komen door de spiegel die je dier je voorhoudt, weten wat je wilt, meer zelfvertrouwen ontwikkelen samen met je dier. Bij zingeving-, euthanasievraagstukken en stervensbegeleiding of vermissing van je dier.
  • Div. cursussen zoals het zelf leren communiceren met dieren en de cursus ‘écht samen leven met je dier’ of voor je eigen groep een snuffel of coachworkshop regelen.

Wat ik niet ben is dierenarts, psycholoog of arts, daarvoor verwijs ik door!

Hoe werkt het? Een sessie face to face duurt meestal 1,5 uur en op de vrijdag kan je hond, kat, konijn, cavia of vogel mee (als ze dat willen…). Op andere dagen en voor grote huisdieren werken we met de dieren op afstand met foto’s. We kunnen tijdens een sessie meerdere dieren spreken. Wil je alleen een behandeling, dan is dat voor 1 dier en dat duurt een uur. Indien je zelf intuitief en/of gevoelig bent, al ervaring hebt met energetisch werk, dan begeleid ik je in contact met je dier en jezelf en ik tolk mee. Bij begeleidingstrajecten en probleemsituaties spreken we een begeleidingstraject af van 4 of 5 afspraken met tussenpozen in overleg. Voor begeleiding van jezelf of je medewerkers binnen het bedrijf hebben we de B-TWIN Coachingstrajecten.  De sessies kunnen face to face en ook op afstand via skype/telefonisch. Na de 4 of 5 afspraken evalueren we, samen met je dier, of een vervolg wenselijk is. Wil je eerst kennismaken, neem dan contact op voor de half uur sessie kennismaken. Voor begeleiding van jezelf of je medewerkers binnen het bedrijf hebben we de B-TWIN Coachingstrajecten.

Wij, ik en de dieren, nodigen jou met of zonder dier, van harte uit om eens zelf kennis te komen maken met ons boeiende vak!

Mariët Broné & Zoo  www.vraaghetjedier.nl   www.b-twincoaching.nl  of kijk op linked-in of facebook.

Foto Mariët & Milou: Katerstede Fotografie. Foto Milou: Mariët Broné